Quassia pulbere
Quassia pulbere este folosita in medicina naturista si homeopata datorita propietatilor sale: antiparaziare, antiamoebice, antibacteriane, antivirale, antidezinterice, antidiareeice, antileucemice, antimalariale, antitumorale (inhibator), antipsoriazice, vemifuge, analgezice, febrifuge, promoveaza menstruatia, hidrateaza pielea, stimuleaza transpiratia, astringent si antihemoragic.
Quassia Amara este un arbore mijlociu din familia Simaroubaceae. Arborele se gaseste din bazinul Amazonului, in Mexic, Cuma, Haiti, Jamaica si America Centrala. Frunzele si scoarta au fost de multa vreme folosite cu scop medicinal ca remediu contra deziteriei. Triburile de indieni din America de Sud folosesc scoarta contra febrei, malariei, dezinteriei, ca agent hemostatic pentru a oprii singerarile sau ca tonic. In Cuba, unde este denumita gavilan, infuzia din frunze este considerata astringenta, ca stimulant al digestiei si menstruatiei si ca agent antiparazitar. Este administrata intern contra diareei, dezinteriei, malariei si colitei, iar extern pentru rani si iritatii. In Belize, arborele este denumit negrito si scoarta sa este fiarta in apa pentru a se obtine un puternic astringent folosit la spalarea ranilor si pentru tratarea dezinteriei, diareei, afectiunilor de stomac si intestine, hemoragiilor si sangerarilor interne. In Brazilia este mai mult folosita contra febrei, malariei, diareei, dezinteriei, parazitilor intestinali, indigestiei si anemiei.
>> citeste mai mult
Quassia pulbere : contine pulbere din scoarta arborelui Quassia (Quassia Amara).
Quassia pulbere aduce urmatoarele beneficii:
Proprietati si actiuni documentate stiintific: amoebicid, antibacterian, anticancerigen, antidezinteric, antileucemic, antimalarial, antimutagenic, deparazitar, antitumoral, antiviral, vermifug.
Proprietati si actiuni documentate traditional: analgezic, antihemoragic, astringent, bitter, carminativ, diaforetic, stimulant digestiv, febrifug, stimulator menstrual, tonic.
Quassia pulbere se administreaza astfel:
Se fierb 4 lingurite gradate in 500 ml de apa. Fierbeti totul 30 de secunde. Adaugati miere dupa gust si 4 picaturi de acid clorhidric inainte de a bea. Beti ½ ceasca si pastrati restul in frigider. Se recomanda sa consumati restul preparatului in decurs de 24 de ore.
|