Tratamentul Dr. Clark antiparazitar - Eliminarea Teniei

Ce este Tenia?

Tenia este un parazit intestinal cu forma plata, asemanator unei panglici. Tenia nu poate trai de una singura, ea supravietuieste doar in intestinul uman sau al unui animal. Tenia adulta consta intr-un scolex (capul si gatul teniei) si segmente in lant numite proglote. Cand un individ este infectat cu tenie, capul acesteia adera la paretele intestinului, iar proglotele cresc, producand oua. Teniile adulte pot trai chiar si 20 ani in interioarul unei gazde. Infectiile intestinale sunt de obicei usoare, insa cele severe pun probleme grave de sanatate, producand boi grave precum cancerul.

Semnele si Simptome Teniazei:

Majoritatea celor infestati cu tenie nu acuza simptome, nefiind macar constienti de gazdurirea parazitului. In cazul in care simtomele sau semnele sunt prezente, acestea includ:

- oua, larve si segmente de tenie prezente in scaun; segmentele de tenie vor contine si oua de tenie
- oboseala si stari de slabiciune generala
- dureri abdominale; pot include si dureri epigastrice (durere in abdomen, chiar deasupra stomacului)
- scadere in greutate
- diaree
- stari de voma
- greata
- inflamarea mucoasei intestinului (enterita), ce duce si la diaree
- alterarea apetitului – de cele mai multe ori, scaderea acestuia. In cazul infectiei cu tenie de porc, poate aparea cresterea apetitului dificultati de somn
- ameteli
- convulsii
- malnutritie, intrucat tenia consuma o proportie importanta din nutrientii localizati in intestin
- deficienta vitaminei B12 – este foarte rara si apare doar in cazul pacientilor infectati cu tenia provenita din consumul carnii de peste (Diphyllobothrium latum)

In cazul in care larvele de tenie au iesit din intestin si s-au format in chisturi la nivelul tesuturilor altor zone din corp, exista risc de deterioare a tesutului. Pot aparea urmatoarele simptome:
- febra
- durere sau discomfort abdominal
- icter
- o reactie alergica la larvele teniei
- epilepsie si alte simptome neurologice
- orbire
- presiune intracraniana
Semnele si simptomele vor depinde in functie de tipul de tenie, de severitatea infectiei si de partile sau tesuturile afectate din corpul pacientului. Un pacient cu tenie va avea nevoie de tratament pentru a o elimina. Tratamentul este eficient in 95% din cazuri si dureaza doar cateva zile.

Diagnostic Teniaza:

Pacientii vor fi rugati sa preleveze o mostra de scaun intr-un container steril, diagnosticarea teniazei facandu-se prin observarea la microscop a scaunului, urmarindu-se gasirea de oua, larve sau segmente de tenie in scaunul pacientului. Daca sursa infectiei o reprezinta porcul sau vita, segmentele vor fi mobile (oscileaza, se misca). Este posibil sa fie necesare doua sau mai multe probe pentru detectia parazitului, intrucat ouale sau segmentele de tenie nu sunt emise regulat in scaun. Doctorul poate verifica zona din jurul anusului pacientului pentru a identifica larve sau oua de tenie

In functie de tipul infectiei cu tenie, se pot folosi urmatoarele metode de diagnosticare:
testul de sange – scopul este verificarea anticorpilor la infectie
investigatii ecografice – includ radiografia toracica, ecografia, tomografia computerizata sau Imagistica prin Rezonanta Magnetica (RMN)
testarea organelor – este posibil ca doctorul sa verifice functionarea corecta a organelor

Cauzele infectarii cu tenie:

Cele mai raspandite infectii cu viermi plati sunt:
Taenia Solidum, transmisa prin ingestia carnii de porc
Taenia saginata, transmisa prin ingestia carnii de vita
Diphyllobothrium latum, transmisa prin ingestia carnii de peste crud
Hemynolepis nana (tenia pitica), foarte frecventa.

In functie de tipul infectiei cu tenie, se pot folosi urmatoarele metode de diagnosticare:
Taenia solidum si echinococcus granulosus pot provoca si alte boli in eventualitatea in care acestea ies din intestin si se localizeaza in alta parte a corpului. Majoritatea oamenilor se infecteaza prin ingestia oualor si larvelor de tenie.
Transmiterea de la om la om : tenia pitica poate fi transmisa de la om la om. Este singurul vierme plat care poate parcurge tot ciclul de viata (ou-larva-tenie adulta) in interiorul unei singure gazde, fiind cea mai raspandita teniaza la nivel global.
Transmiterea insecta-om : mustele si unele tipuri de gandaci pot colecta ouale de tenie prin ingestia excrementelor sobolanilor sau soarecilor infectati, insectele infectand, la randul lor, oamenii. Aceste insecte sunt numite gazde intermediare, intrucat tenia exista in interiorul organismului lor in stadiul cuprins intre ou si tenie adulta.
Reinfectarea : in timpul tratamentului pentru eliminarea teniei, pacientii se pot reinfecta in cazul in care nu respecta masuri de igiena stricte. Ouale vor fi prezente in scaun, iar daca pacientul nu-si spala mainile foarte bine dupa folosirea toaletei, exista riscul reinfectarii.
Tenia cainelui : numita si Echinococoza uniloculara sau chistul hidatic, presupune ca larvele de tenie (chisturile continand larvele) se stabilesc si raman intr-un singur loc din organism. Oamenii, in special copiii, pot atinge accidental excrementele cainelui si astfel vor inghiti ouale atunci cand isi duc mana la gura. Infectia este posibila si printr-un contact apropiat cu un caine infectat.

Cum prevenim teniaza?

Igiena precara: spala mainile constiincios cu apa si sapun dupa folosirea toaletei si inainte de masa

Carnea : gateste carnea la minimum 150 grade Celsius, intrucat numai asa vei distruge larvele si ouale de tenie

Pestele si carnea crude : congeleaza pestele pentru aproximativ 24h, iar carnea pentru minim 12h; congelarea va omori ouale si larvele de tenie

Mancarea cruda : nu consumati carne de porc, vita sau peste cruda sau nepregatita termic corespunzator

Cainii : asigura-te ca mult iubitul tau catel este tratat impotriva teniei. Urmeaza sfatul veterinarului cu privire la tratarea regulata a parazitilor cainelui.

Igiena in bucatarie : curata si dezinfecteaza regulat toate suprafetele din bucatarie. Nu permite alimentelor crude sa ia contact cu alte alimente.

Tratamentul Dr. Clark antiparazitar - Eliminarea Teniei

1 flacon de L-Cisteina 100 caps/500 mg;
1 plic de Bicarbonat de Sodiu pudra, 250 gr;
1 flacon de Vitamina E 100 caps/267 mg;
1 flacon de Vitamina C 100 caps/1000 mg

Modul de administrare il veti primi impreuna cu pachetul.



Aplicati tratamentul Mop-Up de eliminare a teniei dupa administrarea Programului deparazitar de 18 zile!