Ce mancaruri te feresc de cancer
Din pacate Romania inregistreaza cea mai mare rata a mortalitatii cauzate de cancer la nivel european. De asemenea, tot la noi in tara exista si cea mai mica rata de supravietuire dupa diagnosticarea cu o forma de cancer. Dr. Pavel Chirila sustine ca aproximativ 150.000 de persoane, adica o treime din bolnavii inregistrati in acest moment la noi ar fi putut evita imbolnavirea daca ar fi avut o alimentatie corecta.
O alimentatia gresita reprezinta unul dintre factori care, alaturi de nivelul ridicat de stres si poluarea pot grabi boala canceroasa. Dr. Pavel Chirila, autorul cartii Nu hrani cancerul!, ne ofera o serie de recomandari care ajuta sa alegem doar ce este mai sanatos din rafturile pline si sa evitam reclamele atragatoare.
Incercati sa evitati consumul de zahar rafinat! Studii recente demonstreaza ca persoanele care consuma zahar, obezi si insulino-rezistenti au un procent semnificativ de cancere, mai ales la san, prostata si colon.
Este bine sa consumati cereale integrale, pentru ca principiile lor nutritive sunt repartizate in toate straturile bobului. Cerealele se pot consuma fierte in aburi, usor rumenite sau ca produse de panificatie sau patiserie, de preferinta preparate la temperaturi joase, cu maia proprie.
Consumati multe fructe, pentru aportul de minerale si vitamine. Cel mai bine este sa le mancati crude, iar daca vreti sa faceti suc de fructe, cel mai bine este sa-l preparati prin presare, nu prin taiere. Foamea dintre mese este recomandat sa fie potolita cu fructe oleaginoase de genul nucilor, alunelor, fisticului si a migdalelor, care sunt foarte bogate in acizi grasi nesaturati.