Alimentatia in cancer
Unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac pot fi prevenite prin consumul de mure datorita fibrelor alimentare continute. Murele sunt o sursa importanta de acid folic, care asigura buna functionare a sistemului nervos. De asemenea, acest fruct mai contine si acidul clorogenic, acid ce impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Proaspete murele au calitati depurative, laxative si antidiareice, in acelasi timp. Studii recente au dovedit ca aceste fructe sunt la fel de benefice si in privinta neoplasmelor orale.
Includeti o cantitate cat mai mare de zarzavaturi dieta dumneavostra zilnica. Zarzavaturile contin celuloza cu structura fina, avand proprietatea de a scadea colesterolul. Cand incepe iarna, este recomandat sa consumati radacinoase de genul morcovolui, telinei si a pastarnacului.
Conopida trebuie preparata la aburi, pentru persoanele cu colon iritabil. In timp ce cartofii si sfecla se recomanda sa fie gatite in cuptor. Incercati sa consumati ciuperci de trei ori pe saptamana, gatite usor in cuptor sau la gratar, si asezonati-le cu ulei presat la rece si condimente.
Obisnuti-va sa consumati zilnic ceai verde. Acest ceai previne imbolnavirea cu cancer datorita continutului bogat de flavonoide. Deasemenea, previne infectiile din timpul iernii, este tonic, depurativ si digestiv, compensand efectele nocive ale abuzului de carne.
Lactate fermentate de genul chefirului, sanei si iaurtului contin flora lactobacilara, flora ce este necesara revitalizarii florei saprofite intestinale. In cantitati mici, vinul rosu face bine, reducand riscul bolilor cardiovasculare si neoplazice. Asadar, se recomanda un pahar de vin pe zi.