Suplimentul Acid citric pudra marca Hulda Clark contine acid citric (de cea mai inalta puritate).
Datorita efectului sau natural de conservant acidul citric pudra este utilizeaza in industria alimentara, dar si pentru a da gustul specific acid, acru. Acidul citric pudra sporeste efectul antioxidant al altor substante, dar este si agent de chelare si de curatare care nu afecteaza mediul.
Acidul citric pudra se foloseste in sucuri, mustar si in foarte multe alte produse. Se foloseste ca agent de intarire a gelului din gemuri si incetineste procesul de oxidare la fructe si produse din fructe. In cazul branzeturilor este folosit pentru a crea rapid mediul pentru activitatea enzimelor, in locul metodei traditionale. De asemenea, poate fi utilizat la inghetata pentru a mentine separate globulele de grasime.
Acidul citric pudra este utilizat pe scara larga in industria de vinuri si in procesul de fabricatie a berii. Impreuna cu bicarbonatul de sodiu are efect efervescent si se foloseste sub forma de pudra, tablete, sare de baie, degresant.
Datorita proprietatii sale de chelare, acidul citric pudra e folosit la sapunuri, detergenti si la dedurizarea apei. O solutie cu 6% acid citric pudra elimina petele lasate de apa dura pe pahare. In industrie este folosit la dizolvarea ruginei. Regleaza pH-ul din produsele de curatare domestice si din medicamente.
Acidul citric pudra poate fi utilizat in baie, bucatarie, la produse alimentare si ca supliment alimentar.